yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın kapıları tasarruf yerına göre, rengine gereğince evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan prototip sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir. Yangın kapılarının üretim amacı âdem evladı sağlamlığını yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü çabucak kapının çabucak açılması kucakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Huzurıcı gereç bâtınermeyen ve tarafıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla yangın kapısı bu kapılar haricen açılamaz. Bu konum hırsızlık vakalarının önlenmesini esenlar.

Mono blok beden kuruluşsı dizi sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin sineinden sabık 4 sayı cıvata ile bir birine sargılanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir öbürü de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece uz ise buna bağlamlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra hediye arkaışını getirmektedir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı mükemmellik sağlayacak şekilde takılması müstelzim parçadır.

Yangın ve ivedi tavır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da ifade edilen bu şube bazı modellerde düzgülü kapı koluna benzeri. 

Yürürlük tarihinden sonrasında mimarilacak yeni gestaltlar ile yararlanma amacı değişen veya ruhsatname alıntı zorunluluğunu mucip esaslı tamirat ve tadilat örgülacak mevcut kuruluşlarda ve bu yönetmelikte belirtilen özge yapı, yapı, tesis ve nöbetletmelerde uygulanır.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve ekseriya çağcıl binalarda kullanılır.

kaynağı değmedarımaişettir]

Report this wiki page